Pagină web realizată în programul pentru creare site-uri WebWave

orem ipsum

Rolul părintilor in formarea stilului de atasament al copilului
25 octombrie 2020

Terapia prin muzică: Mozart sau Bach?

         Timp de două săptămâni, am realizat un sondaj/concurs în care v-am propus să ascultați două capodopere ale muzicii clasice: Sonata pentru două piane în Re major, a lui Mozart si Suita pentru orchestra nr. 3, în Re major a lui Bach, doi compozitori ale căror lucrări (dovedit clar de cercetători în neuroștiințe) influențează în mod pozitiv procesele psihice. Reducerea stresului este o consecință pe care o constatăm fiecare dintre noi atunci când reușim să ne deconectăm de la orice altă provocare și să ne „abandonăm” pentru câteva minute pe mâna celor doi.

 

         La ”concursul” propus, au participat 253 de curajoși care s-au simțit mai apropiați de Sonata lui Mozart si 244, la fel de curajoși, care se simt mai legați de Suita lui Bach. 16 sunt cei care, sub nicio formă, nu au putut înclina balanța în vreuna dintre părți.

Așadar, un calcul aritmetic simplu ne arată cine a câștigat concursul pe care vi l-am propus: 253+244+16=513. Toți cei care am reușit în această perioadă să le facem loc în viața noastră lui Bach si lui Mozart am obținut beneficii pe care le vom cuantifica de fiecare dată când vom face asta.

 

          Și pentru că învingătorilor li se cuvine mereu un premiu, iată care este propunerea mea: haideți să vedem dacă efectele sunt aceleași atunci când cei doi schimbă instrumentele între ei! Interpretarea este de excepție, doi dintre cei mai mari artiști ai lumii: Hilary Hahn si Andras Schiff.

 

Mozart: Concertul pentru vioară si orchestră Nr. 4 în Re Major, https://www.youtube.com/watch?v=txDq6Zf7tNw

Bach:  Concertul italian, https://www.youtube.com/watch?v=ghTitIMtTCM&list=RDghTitIMtTCM&index=1