Pagină web realizată în programul pentru creare site-uri WebWave

orem ipsum

22 mai 2024


Antrenarea Minții. 
Legătura între răbdare, atenție și persistența în sarcină.

 

În practica din cabinet, întâlnesc tot mai mulți tineri care se confruntă cu lipsa răbdării și perseverenței, ceea ce duce la o slabă persistentă în sarcină și la multă frustrare/furie. Persistența în sarcină este definită ca continuarea unei activități în fața dificultăților, obstacolelor și/sau eșecurilor.

Diversi stimuli, cum ar fi notificările constante de pe telefon, zgomotele din mediul înconjurător sau multitasking-ul, ne reduc capacitatea de a ne concentra și de a avea răbdare. Acești factori externi ne influențează reacțiile și capacitatea de a ne menține atenția pe sarcini importante.

De exemplu, agitația din trafic sau discuțiile contradictorii și agresive din ședințe sunt dovezi clare ale unei societăți în care răbdarea și atenția sunt adesea compromise.

Ce bine ar fi să avem un chat GPT pentru probleme din viață sau de la serviciu, nu-i așa? – mă întreabă un client. Poate că da, poate că nu!

Răbdarea și persistența sunt două calități esențiale pentru succesul în orice activitate, fie că ești elev sau angajat. Răbdarea te ajută să gestionezi frustrările și să rămâi concentrat pe obiectivele tale, chiar și atunci când rezultatele întârzie să apară. Persistența în sarcină te motivează să continui să depui eforturi, chiar și în fața obstacolelor.

O metodă eficientă pentru a ne dezvolta răbdarea și atenția este să ne antrenăm atenția selectivă și abilitățile de rezolvare a problemelor. Aceste activități nu doar că îmbunătățesc capacitatea de concentrare, dar dezvoltă abilități cognitive esențiale pentru succesul pe termen lung în activitățile noastre.

Pentru acest antrenament, recomand utilizarea platformelor de brainfitness, cum ar fi jocurile din platforma Lumosity.com. Aceste jocuri sunt concepute pentru a stimula diferite aspecte ale funcțiilor cognitive, inclusiv atenția, memoria și gândirea critică. Din practica de cabinet cu clienții, am observat că antrenamentul regulat pe astfel de platforme poate avea rezultate garantate în îmbunătățirea răbdării și persistenței.

Antrenarea persistenței în sarcină este esențială pentru succesul  în mediul academic și cel profesional. Vă recomand să integrați aceste practici în rutina voastră zilnică și veți observa o îmbunătățire considerabilă a capacității de a rămâne concentrați și de a gestiona sarcinile cu răbdare și determinare.